Kipparin kalakeitto

18.4.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kipparin kalakeitto

Ainekset

4 annosta
1 600 g kirjolohifileetä
2 1 l vettä
3 2 kalaliemikuutiota (gluteenitonta)
4 2 pussia (à 250 g) kasvissuikaleita (pakaste)
5 1 rasia (200 g) sulatejuustoa
6 1 tl valkopippureita
7 1 ruukku tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 40 g
Proteiinia 36 g 146 g
Rasvaa 30 g 118 g
Kuitua 4 g 15 g
Energiaa kJ 1 884 7538
Energiaa kcal 450 1802

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Laita kalafilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Pidä haarukalla lujasti kiinni fileen kapeasta päästä. Ota toiseen käteen iso veitsi ja laita se kapeassa päässä liha ja nahan väliin. Työnnä veistä leveään päähän nahan reunaa pitkin niin, että nahka leikkautuu pois. Leikkaa kala noin 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.

2. Mittaa vesi kattilaan. Siirrä kattila liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Murenna kalaliemikuutiot veteen. Lisää kasvissuikaleet, sulatejuusto ja valkopippurit. Kun keitto alkaa uudelleen kiehua, säädä liesi keskilämmölle. Keitä keittoa 10 minuuttia. Leikkaa sillä aikaa tilli pieneksi silpuksi.

3. Lisää kalat ja tilli keittoon. Kypsennä 5 minuuttia.

4. Nosta kattila pois liedeltä ja sammuta liesi.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5