Kiireisen emännän porokeitto

21.11.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kiireisen emännän porokeitto

Ainekset

1 400 - 500 g poron käristyslihaa
2 150 g pekonia
3 2 sipulia
4 10 maustepippuria
5 0,5 l vettä
6 liha- tai yrttiliemikuutio
7 6 perunaa
8 0,5 tl suolaa
9 2 pussia (á 200 g) pakastettuja keittojuureksia
10 nippu persiljaa silputtuna

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 84 g
Proteiinia 118 g
Rasvaa 78 g
Kuitua 17 g
Energiaa kJ 6349
Energiaa kcal 1517

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Muut lihat ja sisäelimet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata liha hitaasti jääkaapissa tai huoneenlämmössä, jos se on pakasteena. Ruskista pekonikuutiot padassa. Lisää vähitellen porosuikaleet. Sekoita ja kypsennä. Lisää kuoritut ja lohkotut sipulit, pippurit ja vesi. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Murenna sekaan liemikuutio. Keitä 10 minuuttia. Kuori ja lohko sillä aikaa perunat pieniksi lohkoiksi ja lisää keittoon. Kypsennä ne puolikypsiksi. Lisää lopuksi pakastekasvikset ja tarpeen mukaan vettä. Keitä keitto kypsäksi ja silppua päälle persiljaa.Tarjoa lisänä näkkileipää, tomaattia tai kurkkua.Porokeiton maku vain paranee, kun se hautuu pitkään. Ei haittaa, vaikka perunat ja juurekset vähän soseutuvatkin.

© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5