Kievin kana
60 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kievin kanan jujuna on broilerifileen sisään sujautettu yrttinen ja valkosipulinen maustevoi sekä leivitetty, herkullisen rapea pinta.
| 4 kpl | broilerin rintafilepihviä |
| Maustevoi | |
|---|---|
| 100 g | voita |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | hienonnettua persiljaa |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1/4 tl | kuivattua rakuunaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/4 tl | suolaa |
| Leivitykseen | |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 2 kpl | munaa |
| 2 rkl | vettä |
| 1 1/2 dl | korppujauhoja |
| Paistamiseen | |
| öljyä tai voita | |
- 1.
Tee maustevoi. Sekoita hieman pehmenneeseen voihin muut ainekset. Taputtele voi levyksi paperin päällä ja laita pakastimeen.
- 2.
Leikkaa kovettunut voi paloiksi.
- 3.
Tee broilerileikkeisiin esimerkiksi fileointiveitsellä pitkittäiset taskut. Työnnä voipalat taskuihin ja sulje taskut cocktailtikuilla.
- 4.
Pane vehnäjauhot ja mausteet, munat ja vesi sekä korppujauhot erikseen syville lautasille. Kääntele leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten muna-vesiseoksessa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna leivityksen kuivahtaa hetki.
- 5.
Kuumenna paistinpannulla 2 rkl öljyä ja 1 rkl voita. Paista leikkeisiin keskilämmöllä kaunis ja rapea pinta.
- 6.
Pane leikkeet uunivuokaan ja peitä leivinpaperilla. Jälkikypsennä 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Kievin kana
arvosana5/5
60 min (josta 45 min aktiivista)
Kievin kanan jujuna on broilerifileen sisään sujautettu yrttinen ja valkosipulinen maustevoi sekä leivitetty, herkullisen rapea pinta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | broilerin rintafilepihviä |
Maustevoi | |
| 100 g | voita |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | hienonnettua persiljaa |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1/4 tl | kuivattua rakuunaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/4 tl | suolaa |
Leivitykseen | |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 2 kpl | munaa |
| 2 rkl | vettä |
| 1 1/2 dl | korppujauhoja |
Paistamiseen | |
| öljyä tai voita | |
Valmistus (Uuni 200°C)
1Tee maustevoi. Sekoita hieman pehmenneeseen voihin muut ainekset. Taputtele voi levyksi paperin päällä ja laita pakastimeen.
Määrä Ainesosa 2 rkl hienonnettua persiljaa 2 rkl sitruunamehua 1/4 tl kuivattua rakuunaa 100 g voita 1 kpl valkosipulinkynsi 1/4 tl rouhittua mustapippuria 1/4 tl suolaa
2Leikkaa kovettunut voi paloiksi.
3Tee broilerileikkeisiin esimerkiksi fileointiveitsellä pitkittäiset taskut. Työnnä voipalat taskuihin ja sulje taskut cocktailtikuilla.
Määrä Ainesosa 4 kpl broilerin rintafilepihviä
4Pane vehnäjauhot ja mausteet, munat ja vesi sekä korppujauhot erikseen syville lautasille. Kääntele leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten muna-vesiseoksessa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna leivityksen kuivahtaa hetki.
Määrä Ainesosa 2 kpl munaa 1 1/2 dl korppujauhoja 1/4 tl mustapippuria 2 rkl vettä 1 dl vehnäjauhoja 1 tl suolaa
5Kuumenna paistinpannulla 2 rkl öljyä ja 1 rkl voita. Paista leikkeisiin keskilämmöllä kaunis ja rapea pinta.
Määrä Ainesosa öljyä tai voita
6Pane leikkeet uunivuokaan ja peitä leivinpaperilla. Jälkikypsennä 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Ravintosisältö
514
Energiaa kcal
2154
Energiaa kj
26,3 g
Rasvaa
15,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,3 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
41,8 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
514
Energiaa kcal
2154
Energiaa kj
26,3 g
Rasvaa
15,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,3 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
41,8 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl Kuivattua rakuunaa, Öljyä tai voita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli



































