Kievin kana

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

60 min (josta 45 min aktiivista)

Kievin kanan jujuna on broilerifileen sisään sujautettu yrttinen ja valkosipulinen maustevoi sekä leivitetty, herkullisen rapea pinta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplbroilerin rintafilepihviä

Maustevoi

100 gvoita
1 kplvalkosipulinkynsi
2 rklhienonnettua persiljaa
2 rklsitruunamehua
1/4 tlkuivattua rakuunaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
1/4 tlsuolaa

Leivitykseen

1 dlvehnäjauhoja
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
2 kplmunaa
2 rklvettä
1 1/2 dlkorppujauhoja

Paistamiseen

öljyä tai voita

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. Tee maustevoi. Sekoita voihin muut ainekset. Taputtele voi levyksi paperin päällä ja pane pakastimeen.
    1

    Tee maustevoi. Sekoita hieman pehmenneeseen voihin muut ainekset. Taputtele voi levyksi paperin päällä ja laita pakastimeen.

    MääräAinesosa
    2 rklhienonnettua persiljaa
    2 rklsitruunamehua
    1/4 tlkuivattua rakuunaa
    100 gvoita
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1/4 tlsuolaa
  2. Leikkaa kovettunut voi paloiksi.
    2

    Leikkaa kovettunut voi paloiksi.

  3. Tee broilerileikkeisiin esimerkiksi fileointiveitsellä pitkittäiset taskut. Työnnä voipalat taskuihin ja sulje taskut cocktailtikuilla.
    3

    Tee broilerileikkeisiin esimerkiksi fileointiveitsellä pitkittäiset taskut. Työnnä voipalat taskuihin ja sulje taskut cocktailtikuilla.

    MääräAinesosa
    4 kplbroilerin rintafilepihviä
  4. Pane vehnäjauhot ja mausteet, muna-vesiseos ja korppujauhot syville lautasille. Kääntele leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna leivityksen kuivahtaa hetki.
    4

    Pane vehnäjauhot ja mausteet, munat ja vesi sekä korppujauhot erikseen syville lautasille. Kääntele leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten muna-vesiseoksessa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna leivityksen kuivahtaa hetki.

    MääräAinesosa
    2 kplmunaa
    1 1/2 dlkorppujauhoja
    1/4 tlmustapippuria
    2 rklvettä
    1 dlvehnäjauhoja
    1 tlsuolaa
  5. Kuumenna paistinpannulla 2 rkl öljyä ja 1 rkl voita. Paista leikkeisiin keskilämmöllä kaunis ja rapea pinta.
    5

    Kuumenna paistinpannulla 2 rkl öljyä ja 1 rkl voita. Paista leikkeisiin keskilämmöllä kaunis ja rapea pinta.

    MääräAinesosa
    öljyä tai voita
  6. Pane leikkeet uunivuokaan ja peitä leivinpaperilla. Jälkikypsennä 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
    6

    Pane leikkeet uunivuokaan ja peitä leivinpaperilla. Jälkikypsennä 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl Kuivattua rakuunaa, Öljyä tai voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
7.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä