Kevyt hernekeitto

19.1.2010
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kevyt hernekeitto

Ainekset

2 annosta
1 1 pieni sipuli
2 1 rkl öljyä
3 1 pussi (200 g) pakasteherneitä
4 4 dl kanalientä
5 0,5 ruukkua tuoretta basilikaa
6 4 rkl kevytranskankermaa (5 %)
7 2 tl sitruunamehua
8 suolaa
9 rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 25 g
Proteiinia 6 g 13 g
Rasvaa 14 g 28 g
Kuitua 4 g 7 g
Energiaa kJ 848 1695
Energiaa kcal 202 405

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuleita öljyssä kattilan pohjalla. Lisää joukkoon herneet ja kanaliemi. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes herneet ovat kypsiä. Lisää joukkoon basilikanlehdet, ranskankerma ja sitruunamehu. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile esim. maitovaahdon kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: herne kasviskeitto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5