Kesäkeitto

23.6.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kesäkeitto

Ainekset

10 annosta
1 12 dl vettä
2 8 perunaa
3 4 porkkanaa
4 200 g kukkakaalia
5 200 g parsakaalia
6 12 retiisiä
7 100 g purjoa
8 2 dl herneitä tai pieniä herneenpalkoja
9 10 dl vettä
10 2 tl kokonaisia mustapippureita
11 suolaa
Suurus:
1 5 dl maitoa
2 0,5 dl vehnäjauhoja
Lisäksi:
1 2 dl sulatejuustoa
2 persiljaa, tilliä, tai / ja ruohosipulia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 166 g
Proteiinia 8 g 85 g
Rasvaa 3 g 33 g
Kuitua 3 g 30 g
Energiaa kJ 559 5588
Energiaa kcal 134 1336

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Pese ja paloittele kukkakaali, parsakaali, purjo ja retiisit. Lisää kasvikset suolalla ja pippurilla maustettuun veteen. Keitä hiljalleen, kunnes kasvikset ovat hieman kypsyneet. Sekoita vehnäjauhot maitoon ja lisää suurus, loppu vesi sekä sulatejuusto. Hauduta vielä noin 10 minuuttia, eli kunnes kasvikset ovat kypsiä ja sulatejuusto sulanut. Ripottele yrttejä pinnalle ja tarjoile tuoreen ruisleivän kanssa.0705

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5