Kermainen parsakeitto

25.3.2012
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kermainen parsakeitto

Ainekset

4 annosta
1 500 g vihreää parsaa
2 1 pieni sipuli
3 1 rkl voita tai margariinia
4 5 dl kasvislientä
5 1 dl valkoviiniä
6 2 dl kermaa
7 100 g sulatejuustoa
8 1 rkl maissitärkkelysjauhoja
9 1 dl hienonnettua persiljaa
10 ripaus suolaa
11 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 32 g
Proteiinia 8 g 31 g
Rasvaa 28 g 110 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 1 322 5288
Energiaa kcal 316 1264

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele parsat, poista kovat tyviosat ja kuori varret. Paloittele, mutta jätä nuppuosat pidemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli rasvassa kattilassa. Lisää joukkoon parsan varsipalat ja kääntele hetki. Lisää joukkoon kasvisliemi ja valkoviini. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes parsat ovat pehmeitä. Lisää nuppupalat loppuvaiheessa ja keitä muutama minuutti.Lusikoi joukkoon sulatejuusto ja lisää persilja. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Sekoita maissitärkkelysjauhot kerman joukkoon ja lisää seos ohuena nauhana joukkoon. Anna kiehua muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kasviskeitto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5