Keltajuurisosekeitto

8.10.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Keltajuurisosekeitto

Surauta sosekeitto vaihteeksi makoisasta keltajuuresta. Pirteän keltainen keitto maustetaan fetalla ja viimeistellään rouskuvalla ripotteella.

Ainekset

4 annosta
1 4 - 5 (noin 500 g) keltajuurta
2 1 sipuli
3 2 rkl rypsiöljyä
4 1 l vettä
5 2 kasvisliemikuutioita (gluteenitonta)
6 1 tl kuivattua timjamia
7 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria
8 1 paketti (200 g) fetajuustoa
9 1 sitruunan mehu
Ripote
1 1 dl kurpitsansiemeniä
2 1 dl persiljaa hienonnettuna
3 1 rkl oliiviöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 51 g
Proteiinia 14 g 58 g
Rasvaa 33 g 132 g
Kuitua 4 g 18 g
Energiaa kJ 1 709 6836
Energiaa kcal 408 1634

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Sokeriton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Kuori ja kuutioi keltajuuret ja sipuli. Kuumenna öljy kattilassa. Paista sipulia ja keltajuuria 5 minuuttia. Lisää vesi, liemikuutiot ja mausteet. Keitä 20 minuuttia.
  • Valuta feta. Murenna puolet fetasta keittoon. Purista sitruunan mehu joukkoon ja soseuta keitto tasaiseksi.
  • Paahda siemeniä kuivalla kuumalla pannulla minuutti. Murenna loppu feta kulhoon, pyöräytä siemenet, hienonnettu persilja ja 1 rkl öljyä kevyesti joukkoon. Ripottele feta-siemensekoitusta keittoannosten pinnalle.
Teksti:
Kuvat: Ninna Lindström
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5