Keitetyt lihapullat

21.12.2004
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Keitetyt lihapullat

Ainekset

4 annosta
Keittämiseen:
1 7,5 dl vettä
2 1 yrttiliemikuutio
3 (maustenippu)
Taikina:
1 400 g jauhelihaa
2 1 dl korppujauhetta
3 1 dl kermaa
4 1 muna
5 0,5 tl paprikaa
6 0,25 tl valkopippuria
7 0,25 tl mustapippurirouhetta
8 1 pieni sipuli hienonnettuna
9 2 - 3 valkosipulinkynttä
10 nippu kevätsipulia, persiljaa ja kynteliä
11 1 dl keitinlientä
Kastike:
1 1 dl tomaattisosetta
2 2 rkl vehnäjauhoja
3 basilikaa, valkosipulia, pippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 71 g
Proteiinia 26 g 106 g
Rasvaa 10 g 39 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 1 115 4460
Energiaa kcal 266 1066

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä paistokasarissa vesi, yrttiliemikuutio ja maustekimppu. Sekoita jauhelihaan korppujauhe, kerma, muna ja mausteet, sipulit ja yrtit hyvin hienonnettuina. Vaivaa ja lisää joukkoon lopuksi tarpeen mukaan 1 dl keitinlientä.Pyöritä taikinasta veteen kastelluin käsin lihapullia työlaudalle. Kypsennä niitä muutama kerrallaan poreilevassa keitinliemessä. Nosta kypsät pullat kattilaan.Lisää keitinliemeen tomaattisoseeseen sekoitetut jauhot. Keitä sekoittaen 5-10 minuuttia. Mausta kastike ja kaada lihapullien päälle tai tarjoa erikseen.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5