Kedgeree

17.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kedgeree

Ainekset

4 annosta
1 basmatiriisiä
2 vettä, suolaa
3 1 pussi (200 g) pakasteherneitä
4 1 paketti pakastekalaa, esim. punakampelaa, seitiä
5 2 rkl öljyä
6 1 kpl valkosipulinkynsi
7 0,5 tl sitruunapippuria
8 0,25 tl suolaa
9 0,5 sitruunaa
10 1 - 2 kpl mietoa sipulia
11 1 dl vettä
Päälle:
1 0,5 tl korianteria
2 1 pussi (100-200 g) katkarapuja
3 4 kpl keitettyä munaa
4 persiljaa tai tuoretta korianteria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 73 g 291 g
Proteiinia 38 g 151 g
Rasvaa 14 g 56 g
Kuitua 3 g 13 g
Energiaa kJ 2 398 9591
Energiaa kcal 573 2292

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala, Katkaravut ja äyriäiset
Makuja maailmalta Intialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä basmatiriisi pakkauksen ohjeen mukaan neljälle. Sekoita riisiin kypsänä herneet. Nosta seos keoksi vadille ja pidä kuumana.Sulata pakastekala puolisulaksi ja jaa neljään. Kuumenna puolet öljystä paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää siihen kuorittu, suikaloitu valkosipuli. Ruskista ja kypsennä kalapalat molemmin puolin. Mausta pippurilla ja suolalla ja peitä sitruunaviipaleilla. Lisää pannuun vesi. Peitä pannu kannella ja hauduta 5 minuuttia. Nosta kalapalat riisikeon juureen ja pidä lämpimänä. Kaada paistoliemi riisin päälle.Keitä ja jäähdytä munat.Lisää paistinpannuun öljyä ja ruskista siinä sipulirenkaat keskilämmöllä. Nosta ne kalapalojen päälle.Mausta ruoka korianterilla ja koristele munanpuolikkailla, katkaravuilla ja persiljalla.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5