Katalonialainen herkkusienikeitto

20.1.2008
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Katalonialainen herkkusienikeitto

Ainekset

2 annosta
1 200 g tuoreita herkkusieniä
2 1 sipuli
3 2 valkosipulin kynttä
4 1 rkl öljyä
5 7,5 dl vettä
6 1,5 kasvisliemikuutiota
7 tilkka öljyä
8 1 pala vaaleaa leipää
9 pieni pala purjoa
10 2 tomaattia
11 1 paketti (100 g) kanttarellituorejuustoa
12 0,25 tl rouhittua mustapippuria
13 0,5 pussia (0,25 g) sahramia halutessasi

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 26 g
Proteiinia 8 g 17 g
Rasvaa 18 g 35 g
Kuitua 4 g 8 g
Energiaa kJ 1 014 2029
Energiaa kcal 242 485

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Makuja maailmalta Espanjalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sieniä ja sipuleita kattilassa öljyssä 5 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio ja anna kiehua 10 minuuttia. Leikkaa paahtoleivän pala kuutioiksi, ruskista kuutiot pienessä tilkassa öljyä. Lisää leipäkuutiot keittoon. Huuhtele ja hienonna purjo. Kuutioi tomaatti. Paista purjoa ja tomaattia samalla pannulla muutama minuutti, lisää ne keittoon. Anna kiehua vielä 5 minuuttia. Soseuta keitto. Sulata joukkoon tuorejuusto ja mausta. Kuumenna nopeasti ja tarjoa 2 hengen pääateriana tai neljälle alkukeittona.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5