Kasviscurry

21.9.2015
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kasviscurry

Kasviscurry tuo lautaselle väriä, tuoksua ja ennen kaikkea makua, kasviksia ja mausteita. Tarjoa kasviscurry esimerkiksi basmatiriisin kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 200 g kukkakaalia
2 2 isoa porkkanaa
3 1 sipuli
4 2 valkosipulinkynttä
5 1 rkl rypsiöljyä
6 2 cm pala tuoretta inkivääriä
7 1,5 tl juustokuminaa
8 1 tl kurkumaa
9 1 tl sinapinsiemeniä
10 1 prk (400 g) kookosmaitoa
11 2 dl vettä
12 ripaus suolaa
13 25 g tuoretta pinaattia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 30 g
Proteiinia 4 g 14 g
Rasvaa 25 g 100 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 1 114 4456
Energiaa kcal 266 1065

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Edullinen
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Intialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Raasta joukkoon inkivääri. Lisää pannulle mausteet, kookosmaito ja vesi. Kiehauta ja lisää kukkakaalit ja porkkanat. Keitä 6–7 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat napakan kypsiä. Mausta suolalla. Sekoita joukkoon pinaatinlehdet. Tarjoa esimerkiksi keitetyn basmatiriisin kera.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5