Karpalokiisseli

7.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Karpalokiisseli

Karpalokiisseli maistuu sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa. Samalla ohjeella voit tehdä myös puolukkakiisseliä.

Ainekset

1 1 l vettä
2 3,5 dl karpaloita (tai 4-5 dl puolukoita)
3 2 dl sokeria
4 suolaa
5 4,5 rkl perunatärkkelysjauhoja
6 1 dl vettä

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 212 g
Proteiinia 1 g
Rasvaa 1 g
Kuitua 8 g
Energiaa kJ 3675
Energiaa kcal 878

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Survo karpalot kattilan pohjalla. Lisää vesi ja keitä karpaloita niin pitkään, että kuoret vaalenevat ja mehu irtoaa. Siivilöi liemi, lisää sokeri ja mittaa mehu. Kaada mehu takaisin kattilaan ja lisää vettä niin, että nestettä on yhteensä litra. Lisää hyppysellinen suolaa. Se poistaa veden maun mehukiisselistä.

Kuumenna seos kiehuvaksi. Sekoita perunajauhot ja kylmä vesi. Nosta kiehuva mehukattila kuumalta levyltä kylmälle ja sekoita suurus tasaisena nauhana pohjaa myöten sekoittaen mehuun. Nosta kattila takaisin kuumalle levylle. Kiehauta sekoittamatta kunnes kiisseli kuplii pari kertaa. Nosta se sitten jäähtymään ja kaada hetken kuluttua tarjoiluvadille. Sokeroi kiisselin pinta.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: karpalo kiisseli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5