Karamellipossu

21.2.2014
12 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Karamellipossu

Ainekset

6 annosta
1 800 g kassleria
2 2 rkl öljyä
3 2 sipulia
4 5 valkosipulinkynttä
5 1 - 2 punaista chiliä
6 2 rkl fariinisokeria
7 3 rkl soijaa
8 2 rkl makeaa chilikastiketta
9 0,5 tl mustapippuria
10 (suolaa)
11 vettä tarvittaessa
Pinnalle
1 purjonrenkaita
2 chilisuikaleita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 49 g
Proteiinia 25 g 151 g
Rasvaa 26 g 158 g
Kuitua 0 g 3 g
Energiaa kJ 1 540 9243
Energiaa kcal 368 2209

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna chilit. Pane kaikki ainekset vettä lukuun ottamatta vokkiin. Kuumenna ensin hyvällä lämmöllä sekoitellen ja kun ruoka on kuumaa, alenna lämpöä. Anna possun kiehua vokissa, kunnes neste on haihtunut ja sokeri muuttuu karamellimaiseksi.

Tarkista lihan kypsyys tässä vaiheessa. Jos se tarvitsee vielä lisää kypsennystä, kaada vokkiin vähän vettä ja jatka kuumennusta. Ripottele valmiin ruoan pinnalle ohuita chilisuikaleita ja purjoviipaleita. Tarjoa keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5