Kahden suklaan pallot

25.2.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kahden suklaan pallot

Ainekset

1 100 g pehmeitä kuivattuja aprikooseja
2 5 kaurakeksiä
3 0,5 appelsiinia
4 0,75 dl kuohukermaa
5 100 g taloussuklaata
6 100 g valkoista suklaata
Kuorrutukseen:
1 0,25 dl kaakaojauhetta
2 0,25 dl tomusokeria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 199 g
Proteiinia 29 g
Rasvaa 103 g
Kuitua 15 g
Energiaa kJ 7704
Energiaa kcal 1841

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Helpot & nopeat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Hienonna aprikoosit pieniksi esimerkiksi tehosekoittimessa. Rouhi keksit hienoksi. Raasta puolikkaan appelsiinin kuori. Kaada kerma ja paloitellut suklaat kattilaan. Kuumenna levy ja sulata suklaat hitaasti sekoitellen miedolla lämmöllä. Keitä muutama minuutti. Siirrä kattila pois levyltä ja kaada suklaaseos kulhoon. Lisää aprikoosit, keksirouhe ja appelsiinin kuoriraaste. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Ota lusikalla suklaamassasta paloja ja pyöritä ne nopeasti palloiksi, ennen kuin suklaa ehtii sulaa. Sekoita kuorrutusta varten tomusokeri ja kaakaojauhe. Kasta suklaapallot seokseen ja siirrä lautaselle. Siirrä vielä jääkaappiin ennen tarjoilua.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: aprikoosi suklaa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5