Kaalipesto

25.9.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kaalipesto

Ainekset

4 annosta
1 250 g kaalin uloimpia lehtiä
2 3 rkl pinjansiemeniä
3 1 valkosipulinkynsi
4 3 rkl parmesaanijuustoa
5 1,5 dl oliiviöljyä
6 ripaus suolaa
7 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 3 g 12 g
Proteiinia 5 g 21 g
Rasvaa 42 g 168 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 1 695 6781
Energiaa kcal 405 1621

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Sokeriton
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Irrota kaalista uloimmat vihreät lehdet ja leikkaa paksuhko kanta pois. Ryöppää lehtiä kiehuvassa vedessä noin 30 sekuntia ja nosta valumaan pyyhkeen päälle. Hienonna pinjansiemenet tehosekoittimessa. Lisää joukkoon kaalin lehdet, murskattu valkosipulinkynsi ja juustoraaste. Lisää joukkoon öljy, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa öljyä, jotta saat juoksevan kastikkeen. Tarjoa esim. keitetyn pastan kanssa.

Tiesitkö? Kaali säilyy parhaiten kylmässä, +2–+5 asteen lämpötilassa. Paloiteltu kaali säilytetään muovin sisässä. Kaali on herkkä etyleenille, joten sitä ei kannata säilyttää runsaasti etyleeniä tuottavien kasvisten (esim. omenien) vieressä. Lähde: Kasvikset.fi

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kaali pesto tähderuoka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5