Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kaalipesto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

250 g
Kaalin uloimpia lehtiä
3 rkl
Pinjansiemeniä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
3 rkl
Parmesaanijuustoa
1 1/2 dl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Irrota kaalista uloimmat vihreät lehdet ja leikkaa paksuhko kanta pois. Ryöppää lehtiä kiehuvassa vedessä noin 30 sekuntia ja nosta valumaan pyyhkeen päälle. Hienonna pinjansiemenet tehosekoittimessa. Lisää joukkoon kaalin lehdet, murskattu valkosipulinkynsi ja juustoraaste. Lisää joukkoon öljy, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa öljyä, jotta saat juoksevan kastikkeen. Tarjoa esim. keitetyn pastan kanssa.

Tiesitkö? Kaali säilyy parhaiten kylmässä, +2–+5 asteen lämpötilassa. Paloiteltu kaali säilytetään muovin sisässä. Kaali on herkkä etyleenille, joten sitä ei kannata säilyttää runsaasti etyleeniä tuottavien kasvisten (esim. omenien) vieressä. Lähde: Kasvikset.fi

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.9.2011
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.