Juustorisotolla täytetyt tomaatit

25.5.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juustorisotolla täytetyt tomaatit

Ainekset

8 annosta
1 8 isoa tomaattia
Juustorisotto
1 1 pieni sipuli
2 1 valkosipulinkynsi
3 2 rkl oliiviöljyä
4 2 dl risottoriisiä
5 4 dl kasvislientä
6 2 dl parmesaaniraastetta
7 ripaus suolaa
8 ripaus rouhittua mustapippuria
9 4 rkl hienonnettua basilikaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 21 g 167 g
Proteiinia 3 g 24 g
Rasvaa 6 g 44 g
Kuitua 2 g 19 g
Energiaa kJ 614 4914
Energiaa kcal 147 1174

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa tomaateista ylhäältä ”hattuosa” pois. Koverra tomaatit ja käytä sisukset esimerkiksi kastikkeiden tai keittojen pohjaksi. Nosta tomaatit matalareunaiseen uunivuokaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää riisi ja sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää kolmasosa kasvisliemestä ja sekoita, kunnes liemi on imeytynyt riisiin. Lisää lientä vähissä erissä imeyttäen neste riisiin. Jatka hauduttamista ja liemen lisäämistä, kunnes risotto on lähes kypsää, aikaa kuluu noin 20 minuuttia. Lisää joukkoon parmesaaniraaste, mausteet ja hienonnettu basilika. Risotto saa olla paksua ja puuromaista.Täytä tomaatit risotolla. Kypsennä tomaatteja 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: risotto tomaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5