Juustoiset selleriranskalaiset ja dippi

27.8.2016
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juustoiset selleriranskalaiset ja dippi

Ranskikset syntyvät myös aromikkaasta juuriselleristä. Uunissa paahdetut valkosipulit maustavat dippikastikkeen.

Ainekset

4 annosta
1 400 g juuriselleriä
2 2 rkl oliiviöljyä
Juustomausteseos
1 1 dl parmesaaniraastetta
2 1 tl kuivattua rosmariinia
3 0,5 tl chilimausteseosta myllystä
Paahdettu valkosipulidippi
1 6 valkosipulinkynttä
2 1 rkl oliiviöljyä
3 1,5 dl majoneesia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 5 g 20 g
Proteiinia 4 g 18 g
Rasvaa 43 g 172 g
Kuitua 3 g 12 g
Energiaa kJ 1 755 7020
Energiaa kcal 420 1678

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja leikkaa juuriselleri ohuiksi pitkiksi tikuiksi. Levitä juurekset uunipannulle ja pirskota päälle oliiviöljy. Kuori valkosipulinkynnet dippiä varten ja nosta folioarkille. Valuta pinnalle oliiviöljy. Kääri folionyytin sisään. Nosta käärö juuresten viereen. Paahda juurestikkuja 225-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia.
Ota uunista ja kääntele hieman. Poista valkosipulinyytti ja anna jäähtyä. Sekoita juustomausteseoksen ainekset. Ripottele juureksien päälle. Jatka paahtamista vielä 5–7 minuuttia kunnes juusto saa hieman väriä.
Murskaa valkosipulinkynnet haarukalla ja sekoita majoneesin joukkoon. Tarjoa ranskisten dippikastikkeena.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5