Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustoiset lihapullat

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Juustoraaste tuo uutta makua lihapulliin. Hyödynnä hävikki ja raasta lihapullataikinaan juustonkannikat! Leipämuru korvaa korppujauhot.

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
50 g
(1 dl) juustoraastetta
2 kpl
Vaaleaa leipää
1 dl
Vettä
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Chilikastiketta
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa leivistä pois kuoret ja murenna sisus kulhoon. Mittaa päälle vesi ja anna leivän kostua jonkin aikaa. Sekoita tasaiseksi.

2 kpl
Vaaleaa leipää
1 dl
Vettä
2

Lisää jauheliha, muna, juustoraaste ja mausteet. Anna taikinan maustua vähän aikaa ja pyörittele siitä kostutetuin käsin pullia. Pane pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

400 g
Jauhelihaa
50 g
(1 dl) juustoraastetta
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Chilikastiketta
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria

Hyvästi hävikki: Tee juustonkannikoista raaste ja käytä se lihapullataikinaan. Hyödynnä kuivahtanut leipä taikinaan korppujauhojen asemesta.

Vinkki: Tarjoa yrttiperunamuusin kanssa

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2015
|
Muokattu: 3.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

375

1570

27,8 g

12,5 g

8,3 g

1,8 g

0,5 g

23,3 g

2,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli