Juustoinen makkarakeitto

21.4.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juustoinen makkarakeitto

Ainekset

4 annosta
1 700 g perunoita
2 500 g porkkanoita
3 1 purjosipuli
4 1,5 l vettä
5 1 kasvisliemikuutio
6 1 tl currya
7 0,5 tl jauhettua korianteria
8 1 prk (326 g/ 285 g) säilykemaissia
9 1 paketti (400 g) makkaraa
10 1 paketti (250 g) sulatejuustoa
Päälle
1 tuoreyrttejä (esim. persiljaa tai basilikaa)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 59 g 235 g
Proteiinia 27 g 108 g
Rasvaa 36 g 143 g
Kuitua 8 g 34 g
Energiaa kJ 2 802 11209
Energiaa kcal 670 2679

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Makkara

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Halkaise purjosipuli ja huuhtele se juoksevan veden alla. Viipaloi purjo. Kiehauta vesi ja lisää paloitellut kasvikset, liemikuutio ja mausteet. Keitä keskilämmöllä kannen alla 20 minuuttia. Lisää maissi, viipaloitu makkara ja kuutioitu sulatejuusto. Keitä välillä sekoitellen 5–10 minuuttia kunnes juusto sulaa. Tarkista maku ja viimeistele keitto silputuilla tuoreyrteillä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5