Juustoinen kukkakaalikeitto

24.7.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juustoinen kukkakaalikeitto

Ainekset

6 annosta
1 1 (noin 500 g) kukkakaali
2 2 valkosipulinkynttä
3 1 rkl öljyä
4 3 dl omenamehua
5 7 dl vettä
6 1 paketti (250 g) viherpippurisulatejuustoa
7 1 tl timjamia
8 2 rkl makeaa sinappia
9 2 rkl maissitärkkelysjauhoja
Omenasalsa
1 1 omena
2 2 tl öljyä
3 0,25 tl timjamia
4 ripaus suolaa
5 ripaus sokeria
6 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 79 g
Proteiinia 10 g 58 g
Rasvaa 14 g 85 g
Kuitua 2 g 15 g
Energiaa kJ 920 5521
Energiaa kcal 220 1319

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista omenasalsa. Kuori ja poista omenasta kanta ja siemenkota. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuullota omenoita öljyssä pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä ja pehmenevät. Mausta ja anna jäähtyä.Poista kukkakaalista kanta ja lehdet. Paloittele pieniksi kukinnoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipuli ja kukkakaali öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon mehu, vesi, paloiteltu sulatejuusto ja timjami. Anna kiehua, kunnes kukkakaalit ovat täysin pehmeitä.Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta sinapilla. Sekoita maissitärkkelysjauhot pieneen vesimäärään ja suurusta keitto koko ajan sekoittaen. Tarjoile keitto omenasalsan kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kukkakaali
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5