Juustofondyy

20.1.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juustofondyy

Ainekset

6 annosta
1 1 paketti (350 g) voimakasta juustoa (esim. Valion Ritari)
2 1 paketti (350 g) emmentaljuustoa
3 1 valkosipulinkynsi
4 3 dl kuivaa valkoviiniä
5 1 rkl maissitärkkelysjauhoja
6 1 rkl sitruunamehua
7 2 rkl vettä
8 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 1 g 8 g
Proteiinia 30 g 177 g
Rasvaa 36 g 217 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 997 11980
Energiaa kcal 477 2863

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Raasta juustot hienoksi raasteeksi. Hiero padan sisäpintaa halkaistulla valkosipulin kynnellä. Hienonna valkosipulikynsi kattilaan. Kuumenna kattilassa viini. Lisää kiehuvaan seokseen juustoraaste pienissä erissä. Sekoita koko ajan kahdeksikon muotoon, kunnes juusto on sulanut.Liuota tärkkelysjauhot sitruunamehu-vesiseokseen ja sekoita joukkoon. Anna seoksen kiehahtaa. Mausta pippurilla.Kaada seos lämmitettyyn fondyypataan ja nosta pata liekin päälle pöytään. Tarjoa fondyyn kanssa reiluiksi kuutioiksi leikattua leipää, paloiteltuja kasviksia ja hedelmiä sekä etikkasäilykkeitä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5