Joululimppu

27.11.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Joululimppu

Ainekset

2 annosta
1 5 dl piimää
2 50 g hiivaa
3 1 dl siirappia
4 1,5 tl suolaa
5 1 tl pomeranssinkuorta
6 1 tl fenkolin siemeniä
7 1 tl anista
8 5 dl vehnäjauhoja
9 5 dl ruisjauhoja
10 3 rkl öljyä
Voiteluun:
1 0,5 dl vettä
2 2 rkl siirappia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 266 g 531 g
Proteiinia 39 g 78 g
Rasvaa 22 g 44 g
Kuitua 26 g 53 g
Energiaa kJ 6 028 12055
Energiaa kcal 1 440 2881

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää siirappi ja mausteet. Alusta jauhot taikinaan, lisää lopuksi öljy. Kohota taikina. Leivo kaksi pyöreää limppua ja anna kohota vähintään puoli tuntia liinan alla, etteivät leivät repeile paistettaessa. Voitele pinta siirappivedellä. Pistele leivät ja paista limppuja 175 asteessa noin 45 min. Anna jäähtyä peittämättä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: leipä limppu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5