Jouluinen puolukkamehu

26.10.2017
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jouluinen puolukkamehu

Uuttamalla tehtyyn mehuun ei tarvita mehumaijaa, vaan se valmistuu jääkaapissa kuin itsekseen. Monikäyttöinen mehu toimii myös glögissä ja kuplivissa cocktaileissa.

Ainekset

1 3 pussia (à 200 g) puolukoita (pakaste)
2 1 l vettä
3 3 kanelitankoa
4 0,5 rkl kardemummansiemeniä
5 1 vaniljatankoa
6 0,25 tl (1/4 tl) sitruunahappoa
7 2,5 dl sokeria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 226 g
Proteiinia 1 g
Rasvaa 1 g
Kuitua 5 g
Energiaa kJ 3892
Energiaa kcal 930

Reseptitiedot

Ruokatyypit Juomat
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota puolukat sulamaan hyvissä ajoin. Survo kattilassa puolukoiden rakennetta rikki. Mittaa vesi toiseen kattilaan. Lisää veteen kanelitangot, kardemumma ja pitkittäin kahtia leikattu vaniljatanko. Kiehauta vesi ja anna jäähtyä hetki. Liuota sitruunahappo pieneen tilkkaan vettä. Kaada vedet puolukoiden päälle. Peitä kattila kannella ja nosta viileään 2 vuorokaudeksi.

Siivilöi mehu ja anna mäskin valua mahdollisimman kuivaksi. Lisää mehuun sokeri ja sekoittele, kunnes se on liuennut. Pullota puhtaisiin pulloihin ja säilytä kylmässä. Mehu säilyy pari kuukautta.

Tarjoiluehdotus: Jouluinen puolukkamehu on raikas janonsammuttaja. Se sopii myös punaviinillä terästettynä glögin tapaan nautittavaksi tai kuohuviiniin sekoitettuna kuplivaksi alkumaljaksi. Kauniiseen pulloon pakattu jouluinen puolukkamehu on mainio ruokalahja.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5