Jogurttikurkut

15.7.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jogurttikurkut

Valmista kurkkulohkoille kastike turkkilaisesta jogurtista, chilistä ja yrteistä. Tarjoa esimerkiksi grilliruoan lisäkkeenä.

Ainekset

2 annosta
1 2 avomaankurkkua tai puolikas kurkku
2 1 dl turkkilaista jogurttia
3 pala tuoretta punaista chiliä
4 2 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. basilikaa, persiljaa
5 0,5 tl kuivattua minttua
6 sokeria, suolaa ja rouhittua mustapippuria
7 1 rkl oliiviöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 8 g
Proteiinia 2 g 4 g
Rasvaa 11 g 22 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 514 1027
Energiaa kcal 123 246

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese ja kuivaa kurkut. Leikkaa kurkut lohkoiksi. Sekoita kulhossa jogurtti, hienonnettu chili, yrtit, mausteet ja oliiviöljy.

Valuta kastike kurkuille ja nostele kevyesti sekaisin. Anna maustua viileässä puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5