Jauheliha-kasviskeitto

24.7.2011
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jauheliha-kasviskeitto

Kunnon jauhelihakeitto maistuu aina! Katso helppo ohje, jolla teet maittavan keiton isollekin porukalle.

Ainekset

10 annosta
1 800 g kiinteitä perunoita
2 2 porkkanaa
3 0,5 (400 g) lanttua
4 pala (200 g) juuriselleriä
5 1 (200 g) palsternakkaa
6 3 l vettä
7 6 lihaliemikuutiota
8 6 maustepippuria
9 750 g jauhelihaa
10 1 purjo
11 0,5 kiinankaali
12 2 tl yrttisuolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 21 g 206 g
Proteiinia 17 g 171 g
Rasvaa 15 g 149 g
Kuitua 4 g 43 g
Energiaa kJ 1 200 11999
Energiaa kcal 287 2868

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja paloittele kasvikset tasakokoisiksi paloiksi. Lisää juurekset, liemikuutiot ja pippurit kiehuvaan veteen. Lisää perunat hetken kuluttua. Keitä noin 10 minuuttia.Lisää jauheliha nokareina ja suikaleiksi leikattu purjo ja kiinankaali. Anna keiton hautua kannen alla noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja tarkista maku.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5