Jambalaya

20.2.2005
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jambalaya

Ainekset

6 annosta
1 300 g marinoituja broilerinsuikaleita
2 1 punainen ja keltainen paprika
3 1 sipuli
4 1 - 2 valkosipulinkynttä
5 0,5 tl kurkumaa
6 2 rkl öljyä
7 2 dl pitkäjyväistä riisiä
8 4 dl vettä
9 1 kasvisliemikuutio
10 200 g palvikinkkua palana
11 200 g kuorittuja katkarapuja
12 200 g pakasteherneitä
13 2 tl kuivattua basilikaa
14 1 tl kuivattua timjamia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 29 g 172 g
Proteiinia 27 g 160 g
Rasvaa 8 g 51 g
Kuitua 3 g 17 g
Energiaa kJ 1 259 7554
Energiaa kcal 301 1805

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha, Broileri ja kalkkuna, Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ruskista broilerisuikaleet pannulla. Nosta ne syrjään. Leikkaa paprika ohuiksi suikaleiksi ja käytä niitä myös hetken aikaa pannulla. Siirrä ne myös syrjään odottamaan. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota siinä suikaloitu sipuli ja hienonnetut valkosipulinkynnet sekä kurkuma.Lisää riisi ja kääntele muutama minuutti, kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi.Kaada joukkoon kasvisliemi. Anna seoksen kiehahtaa ja peitä pannu sitten kannella ja anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia, kunnes riisi on kypsää ja kasvisliemi on imeytynyt riiseihin.Lisää pannulle broileri- ja paprikasuikaleet, kuutioitu palvikinkku, katkaravut sekä herneet. Mausta seos yrteillä ja kuumenna seos höyryävän kuumaksi samalla sekoittaen.Ruokalehti 0405

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5