Itämaiset olkiperunat

21.10.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Itämaiset olkiperunat

Inkivääri, chili ja purjo maistuvat perunan kanssa. Itämaiset olkiperunat tuovat vaihtelua perunaruokiin. Nauti kanan tai lihan kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 4 perunaa
2 pala tuoretta inkivääriä
3 0,5 punaista chiliä
4 1 valkosipulinkynsi
5 2 tl rypsiöljyä
6 2 tl seesamiöljyä
7 pala purjon vihreää osaa
8 1 rkl makeaa soijakastiketta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 40 g
Proteiinia 2 g 6 g
Rasvaa 5 g 21 g
Kuitua 1 g 4 g
Energiaa kJ 393 1572
Energiaa kcal 94 376

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Sokeriton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Edullinen
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Liota perunoita kylmässä vedessä 20 minuuttia. Kuori ja leikkaa inkivääri ja chili ohuen ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna öljyt pannulla ja pikapaista inkivääri-chili-valkosipuliseos. Siirrä syrjään.

Keitä perunoita suolalla maustetussa (1 tl/1/2 l) vedessä 2 minuuttia. Siivilöi perunat ja säästä vesi. Siirrä perunat kulhoon. Sekoita joukkoon muutama lusikallinen keitinlientä ja inkivääri-chiliseos. Leikkaa purjosta ohuen ohuita suikaleita. Siirrä suikaleet puoleksi minuutiksi keitinveteen ja nosta kuivahtamaan paperin päälle. Mausta perunat soijakastikkeella ja koristele purjoviipaleilla. Tarjoa liha- tai kanaruoan kanssa.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5