Intialainen kalakeitto

25.12.2010
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Intialainen kalakeitto

Ainekset

4 annosta
1 5 kiinteää, keskikokoista perunaa
2 1 sipuli
3 2 valkosipulinkynttä
4 1 rkl öljyä
5 1 rkl sinapinsiemeniä
6 1 tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
7 0,5 tl kurkumaa
8 8 dl vettä
9 2 kalaliemikuutiota
10 1 prk (2 dl) kookoskermaa
11 400 g lohifileetä
12 1 sitruunan mehu
13 3 rkl hienonnettua tilliä
14 2 - 3 tomaattia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 69 g
Proteiinia 22 g 88 g
Rasvaa 28 g 113 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 1 734 6936
Energiaa kcal 414 1658

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot, Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja paloittele perunat. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon sinapinsiemenet, juustokumina, kurkuma ja perunat. Kääntele aineksia hetken aikaa. Lisää kattilaan vesi, liemikuutiot ja kookoskerma. Anna keiton kiehua 5–7 minuuttia, kunnes perunat ovat puolikypsiä.Poista lohesta ruodot ja nahka ja kuutioi filee. Lisää lohikuutiot keittoon ja keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Mausta keitto sitruunamehulla ja tilillä. Tarjoile tomaattiviipaleiden kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5