Imatralainen lohikeitto

25.9.2007
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Imatralainen lohikeitto

Ainekset

4 annosta
1 1 - 2 sipulia
2 2 rkl voita tai öljyä
3 2 maustekurkkua
4 1 kesäkurpitsa
5 2 - 3 valkosipulin lohkoa
6 1 l vettä
7 4 kasvisliemikuutiota
8 2,5 dl ruokakermaa (tai smetanaa)
9 1 rkl juoksevaa hunajaa
10 400 g lohifileetä
11 mustapippuria myllystä
12 nippu tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 51 g
Proteiinia 23 g 91 g
Rasvaa 28 g 114 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 1 663 6651
Energiaa kcal 398 1590

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Silppua sipulit. Suikaloi maustekurkut ja kesäkurpitsa. Hienonna valkosipulit. Kuullota sipulisilput tilavassa kattilassa. Lisää vesi ja murenna mukaan kasvisliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kurkkusuikaleet, kerma ja hunaja. Keitä noin 5 minuuttia. Tarkista maku, sen tulee olla makean kirpeä. Leikkaa lohifilee 2 cm:n viipaleiksi ja irrota palat nahasta. Kuumenna keitto kiehuvaksi juuri ennen tarjoilua. Ota pois levyltä. Lisää joukkoon lohipalat ja kesäkurpitsasuikaleet. Älä enää keitä. Anna lohipalojen kypsyä jälkilämmöllä. Höystä keitto tillisilpulla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5