Hunajameloni-halloumisalaatti

26.5.2017
10 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hunajameloni-halloumisalaatti

Tarjoa salaatti kesäpäivän kasvislounaana. Halloumin voi paistaa pannulla tai grillissä.

Ainekset

4 annosta
1 0,5 hunajamelonia
2 1 paketti (150 g) halloumijuustoa
3 2 dl suolattuja pistaasipähkinöitä
4 1 ruukku minttua
5 1 ruukkua tilliä
6 1 rasia (100 g) rucolaa
7 1 rkl öljyä
Kastike
1 0,5 sitruunan mehu
2 2 rkl öljyä
3 1 tl sinappia
4 1 tl hunajaa
5 0,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 58 g
Proteiinia 15 g 60 g
Rasvaa 37 g 147 g
Kuitua 10 g 38 g
Energiaa kJ 1 867 7467
Energiaa kcal 446 1785

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Lounas
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja kuutioi meloni. Viipaloi halloumi. Kuori pähkinät. Irrota yrttien lehdet.

Purista sitruunan mehu isoon kulhoon. Sekoita öljy, sinappi, hunaja ja suola joukkoon. Lisää meloni, yrttien lehdet ja rucola.

Kuivaa halloumiviipaleet talouspaperilla ja paista kuumassa öljyssä pannulla molemmin puolin. Lisää juusto ja pähkinät salaattiin ja tarjoa heti.

Teksti:
Kuvat: Piia Arnould
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5