Höyrytetty lohi

16.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Höyrytetty lohi

Ainekset

4 annosta
1 600 g lohta fileenä
2 1 tl suolaa
3 ripaus valkopippuria tai 0,5 tl mustapippuria
4 1,5 dl hienonnettuja yrttejä (tilliä, persiljaa, kirveliä, ruohosipulia)
Kattilaan :
1 2 dl valkoviiniä, 2 dl kalalientä
2 tai 4 dl kalalientä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 0 g 2 g
Proteiinia 28 g 113 g
Rasvaa 20 g 81 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 376 5502
Energiaa kcal 329 1315

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa filee tarvittaessa paloiksi. Mausta kalafilee suolalla, pippurilla ja hienonnetuilla yrteillä. Voit käyttää yhtä tai useampaa yrttiä.

Kaada valkoviini ja kalaliemi kattilan tai vokkipannun pohjalle. Voit halutessasi käyttää pelkkää kalalientä. Höyrytä kalaa kannen alla fileen paksuudesta riippuen noin 5-10 minuuttia. Kalan kypsyyden voi varmistaa väristä. Kun punainen väri muuttuu vaaleaksi, kala on kypsää.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: lohi lohifilee
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5