Hernekeitto savupotkalla

17.2.2014
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hernekeitto savupotkalla

Savupotka tuo makua hernekeittoon.

Ainekset

1 500 g kuivattuja herneitä
2 2,5 - 3 l vettä
3 300 g luullista savupotkaa
4 1 sipuli silputtuna
5 1 - 2 porkkanaa suikaleina
6 2 tl suolaa (tai maun mukaan)
7 (meiramia)

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 252 g
Proteiinia 91 g
Rasvaa 5 g
Kuitua 58 g
Energiaa kJ 6109
Energiaa kcal 1460

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: luullista savupotkaa

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Sianliha
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Laita herneet painekattilaan ja kaada vesi päälle. Liota yön yli.

Laita joukkoon savupotka, silputtu sipuli ja porkkanasuikaleet sekä suola ja halutessasi meirami. Kypsennä painekattilassa noin tunti.

Poista luut ja paloittele liha ja lisää lihapalat takaisin keiton joukkoon. Tarkista maku. Tarjoa seuraksi halutessasi sinappia.

Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
© SOK
Avainsanat: herne sianliha
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5