Herne-kesäkurpitsakeitto ja piparjuurikerma

24.6.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Herne-kesäkurpitsakeitto ja piparjuurikerma

Itse sekoitettava piparjuurikerma viimeistelee kasviskeiton. Tarjoa herne-kesäkurpitsakeitto tuoreen leivän kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 500 g kesäkurpitsaa
2 2 valkosipulinkynttä
3 1 rkl öljyä
4 1 l vähäsuolaista kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
5 2 pussia (à 200 g) pakasteherneitä
Piparjuurikerma
1 1 prk (200 g) ranskankermaa
2 1 - 1,5 rkl piparjuuritahnaa
3 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 42 g
Proteiinia 5 g 20 g
Rasvaa 14 g 57 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 808 3234
Energiaa kcal 193 773

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Edullinen
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsa. Kuori ja silppua valkosipuli.Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kesäkurpitsaa ja sipulia muutama minuutti. Älä anna saada väriä Lisää kasvisliemi ja pakasteherneet. Keitä kannen alla 10-15 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.Yhdistä ranskankerma, piparjuuritahna ja mustapippuri. Viimeistele sosekeitto piparjuurikermalla. Tarjoa hyvän leivän kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kesäkurpitsa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5