Herkkusienikeitto ja parmesaanikrutongit

22.2.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Herkkusienikeitto ja parmesaanikrutongit

Ainekset

2 annosta
1 1 rasia herkkusieniä (200 g)
2 1 pieni sipuli
3 1 rkl margariinia tai öljyä
4 1,5 rkl vehnäjauhoja
5 3 dl kasvislientä
6 100 g maustamatonta tuorejuustoa
7 1 rkl makeaa soijakastiketta
8 muutama tippa tabascoa
9 ripaus suolaa
10 ripaus mustapippuria
Parmesaanikrutongit
1 2 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
2 1 rkl oliiviöljyä
3 2 rkl parmesaaniraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 39 g
Proteiinia 12 g 25 g
Rasvaa 38 g 77 g
Kuitua 3 g 6 g
Energiaa kJ 1 999 3998
Energiaa kcal 478 956

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Harjaa ja viipaloi sienet.Kuori ja hienonna sipuli. Paista sieniä pinnoitetussa kasarissa kunnes niistä haihtuu neste. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää rasva ja sipulit. Sekoita hetki. Ripottele päälle jauhot, sekoita ja kaada joukkoon kuuma kasvisliemi. Keitä 10 minuuttia. Lisää keittoon tuorejuusto ja mausta soijakastikkeella, tabascolla, suolalla ja pippurilla. Keitä, kunnes juusto sulaa. Soseuta sauvasekoittimella.

Kuutioi leipäviipaleet ja ruskista ne oliiviöljyssä. Siirrä pannu syrjään ja ripottele lämpimien leipäkuutioiden päälle parmesaaniraastetta. Kääntele sekaisin. Tarjoa krutongit keiton kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5