Helppo tomaattikeitto

27.4.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Helppo tomaattikeitto

Ainekset

2 annosta
1 1 sipuli
2 1 valkosipulinkynsi
3 1 rkl kylmäpuristettua rypsi- tai oliiviöljyä
4 2 prk (à 500 g) tomaattimurskaa
5 1 rkl sokeria
6 1 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
7 0,5 tl suolaa
8 100 g maustamatonta tuorejuustoa
9 0,5 ruukkua basilikaa
Päälle
1 0,5 dl paahdettuja manteleita tai cashewpähkinöitä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 38 g 77 g
Proteiinia 10 g 20 g
Rasvaa 32 g 65 g
Kuitua 10 g 20 g
Energiaa kJ 2 067 4134
Energiaa kcal 494 988

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipuli. Lisää kattilaan tomaattimurska, sokeri, balsamiviinietikka ja suola. Keitä hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia.Lisää tuorejuusto ja kuumenna sekoitellen, kunnes juusto sulaa. Lisää silputtu basilika. Viimeistele annokset paahdetuilla manteleilla tai pähkinöillä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: tomaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5