Helppo raparperimehu

arvosana5/5

(5)arviota
2 Litraa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Kiehauta raparperit, anna uuttua pari päivää ja makeuta. Uutettu mehu syntyy ilman mehumaijaa niin tuoreesta kuin pakastetustakin raparperista käyttäen sitruunahappoa.

Ainekset

MääräAinesosa
1 1/4 kg(noin 3 l) raparperia paloina
2 lvettä
1/2 tlsitruunahappoa

Lisäksi

3 dlsokeria

Valmistus

  1. 1

    Pilko raparperit paloiksi. Mittaa raparperinpalat ja vesi kattilaan. Kiehauta. Ota 1 dl vettä kattilasta ja liuota sitruunahappo siihen. Kaada seos takaisin kattilaan. Laita kansi kattilan päälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä jäähtynyt kattila jääkaappiin 2 vuorokaudeksi.

    MääräAinesosa
    2 lvettä
    1 1/4 kg(noin 3 l) raparperia paloina
    1/2 tlsitruunahappoa
  2. 2

    Siivilöi mehu. Anna mäskin valua mahdollisimman kuivaksi.

  3. 3

    Mittaa mehun määrä. Laske tarvittavan sokerin määrä: tarvitset 1 ½ dl sokeria yhtä mehulitraa kohti. Lisää sokeri mehuun ja sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Pullota mehu. Mehu säilyy jääkaapissa muutaman viikon.

    MääräAinesosa
    3 dlsokeria
  4. 4

    Laimenna mehua vedellä tai kivennäisvedellä ennen juomista. Raparperimehu sopii hyvin myös kesäisiin drinkkeihin ja booliin.

Vinkki: Uutetut mehut eivät säily yhtä hyvin kuin keitetyt mehut, joten tee vain muutaman viikon satsi kerrallaan. Voit valmistaa uutettua mehua myös tuoreista tai pakastetuista marjoista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Sitruunahappoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
10.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä