Helppo raparperimehu
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kiehauta raparperit, anna uuttua pari päivää ja makeuta. Uutettu mehu syntyy ilman mehumaijaa niin tuoreesta kuin pakastetustakin raparperista käyttäen sitruunahappoa.
| 1 1/4 kg | (noin 3 l) raparperia paloina |
| 2 l | vettä |
| 1/2 tl | sitruunahappoa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 3 dl | sokeria |
- 1.
Pilko raparperit paloiksi. Mittaa raparperinpalat ja vesi kattilaan. Kiehauta. Ota 1 dl vettä kattilasta ja liuota sitruunahappo siihen. Kaada seos takaisin kattilaan. Laita kansi kattilan päälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä jäähtynyt kattila jääkaappiin 2 vuorokaudeksi.
- 2.
Siivilöi mehu. Anna mäskin valua mahdollisimman kuivaksi.
- 3.
Mittaa mehun määrä. Laske tarvittavan sokerin määrä: tarvitset 1 ½ dl sokeria yhtä mehulitraa kohti. Lisää sokeri mehuun ja sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Pullota mehu. Mehu säilyy jääkaapissa muutaman viikon.
- 4.
Laimenna mehua vedellä tai kivennäisvedellä ennen juomista. Raparperimehu sopii hyvin myös kesäisiin drinkkeihin ja booliin.
Helppo raparperimehu
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Kiehauta raparperit, anna uuttua pari päivää ja makeuta. Uutettu mehu syntyy ilman mehumaijaa niin tuoreesta kuin pakastetustakin raparperista käyttäen sitruunahappoa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/4 kg | (noin 3 l) raparperia paloina |
| 2 l | vettä |
| 1/2 tl | sitruunahappoa |
Lisäksi | |
| 3 dl | sokeria |
Valmistus
- 1
Pilko raparperit paloiksi. Mittaa raparperinpalat ja vesi kattilaan. Kiehauta. Ota 1 dl vettä kattilasta ja liuota sitruunahappo siihen. Kaada seos takaisin kattilaan. Laita kansi kattilan päälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä jäähtynyt kattila jääkaappiin 2 vuorokaudeksi.
Määrä Ainesosa 2 l vettä 1 1/4 kg (noin 3 l) raparperia paloina 1/2 tl sitruunahappoa - 2
Siivilöi mehu. Anna mäskin valua mahdollisimman kuivaksi.
- 3
Mittaa mehun määrä. Laske tarvittavan sokerin määrä: tarvitset 1 ½ dl sokeria yhtä mehulitraa kohti. Lisää sokeri mehuun ja sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Pullota mehu. Mehu säilyy jääkaapissa muutaman viikon.
Määrä Ainesosa 3 dl sokeria - 4
Laimenna mehua vedellä tai kivennäisvedellä ennen juomista. Raparperimehu sopii hyvin myös kesäisiin drinkkeihin ja booliin.
Vinkki: Uutetut mehut eivät säily yhtä hyvin kuin keitetyt mehut, joten tee vain muutaman viikon satsi kerrallaan. Voit valmistaa uutettua mehua myös tuoreista tai pakastetuista marjoista.
Ravintosisältö
728
Energiaa kcal
3047
Energiaa kj
0,5 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
162,0 g
Hiilihydraatteja
162,0 g
Sokereita
8,5 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
728
Energiaa kcal
3047
Energiaa kj
0,5 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
162,0 g
Hiilihydraatteja
162,0 g
Sokereita
8,5 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Sitruunahappoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























