Helppo raparperimehu

13.4.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Helppo raparperimehu

Kiehauta raparperit, anna uuttua pari päivää ja makeuta. Uutettu mehu syntyy ilman mehumaijaa niin tuoreesta kuin pakastetustakin raparperista.

Ainekset

1 3 l (noin 1 400 g) raparperia paloina
2 2 l vettä
3 0,5 tl sitruunahappoa
Lisäksi
1 3 dl sokeria (1,5 dl sokeria / 1 l mehua)

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 332 g
Proteiinia 10 g
Rasvaa 1 g
Kuitua 20 g
Energiaa kJ 6147
Energiaa kcal 1469

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Helpot & nopeat, Piknik
Ruokatyypit Juomat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Mittaa raparperinpalat ja vesi kattilaan. Kiehauta. Ota 1 dl vettä kattilasta ja liuota sitruunahappo siihen. Kaada seos takaisin kattilaan. Laita kansi kattilan päälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä jäähtynyt kattila jääkaappiin 2 vuorokaudeksi.

2. Siivilöi mehu. Anna mäskin valua mahdollisimman kuivaksi.

3. Mittaa mehun määrä. Laske tarvittavan sokerin määrä: tarvitset 1 ½ dl sokeria yhtä mehulitraa kohti. Lisää sokeri mehuun ja sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Pullota mehu. Mehu säilyy jääkaapissa muutaman viikon.

4. Laimenna mehua vedellä tai kivennäisvedellä ennen juomista. Raparperimehu sopii hyvin myös kesäisiin drinkkeihin ja booliin.

 

Vinkki: Uutetut mehut eivät säily yhtä hyvin kuin keitetyt mehut, joten tee vain muutaman viikon satsi kerrallaan. Voit valmistaa uutettua mehua myös tuoreista tai pakastetuista marjoista.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5