Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hard rock hallelujah -tryffelit

Fork and knife
15 Kappaletta
Fork and knife
15 Kappaletta
Nämä tryffelit ovat kunnianosoitus vuonna 2006 Euroviisut voittaneelle Lordille. Tryffeleidenkin hurjan ulkokuoren sisälle kätkeytyy hellä karpalosydän.

Ainekset

Vaaleanpunainen täyte

25 g
Voita
1/4 dl
(¼ dl) kuohukermaa
1 tl
Hunajaa
100 g
Valkosuklaata
Tilkka punaista elintarvikeväriä

Tumma tryffeliseos

200 g
Tummaa suklaata
50 g
Voita
1/4 dl
(¼ dl) kuohukermaa
2 rkl
Kaakaojauhetta
1 dl
Tomusokeria

Koristeeksi

1/2 dl
Kaakaojauhetta
Kuorittuja manteleita
Kuivattuja karpaloita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Aloita täytteen tekemisellä. Rouhi valkosuklaa. Sulata voi kerman ja hunajan kanssa kattilassa. Lisää suklaarouhe kuumaan voiseokseen. Sekoita tasaiseksi ja lisää punaista elintarvikeväriä. Sekoita ja tarkista väri. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.

100 g
Valkosuklaata
25 g
Voita
1/4 dl
(¼ dl) kuohukermaa
1 tl
Hunajaa
Tilkka punaista elintarvikeväriä
2

Rouhi suklaa hienoksi. Sekoita kattilassa kerma, tomusokeri ja kaakao. Paloittele sekaan voi ja kuumenna, kunnes voi sulaa.  Lisää suklaarouhe kuumaan seokseen. Sekoita tasaiseksi. Anna seoksen jähmettyä huoneenlämmössä yön yli.

200 g
Tummaa suklaata
1/4 dl
(¼ dl) kuohukermaa
1 dl
Tomusokeria
2 rkl
Kaakaojauhetta
50 g
Voita
3

Ota vaaleanpunaisesta täytteestä aina noin ½ tl massaa ja pyörittele palloiksi. Kuorruta tummalla tryffelimassalla. Jätä pinta epätasaiseksi. Kääntele tryffelit kaakaossa. Muotoile tryffelille kasvonmuodot sormin: paina etusormella suuaukko ja varrastikulla tai lusikan päällä silmäkuopat. Paina karpalot silmiksi, leikkaa mantelit tikuiksi ja työnnä sarviksi tryffeleihin. Anna tryffeleiden jähmettyä hetki huoneenlämmössä tai jääkaapissa ennen herkuttelua.

Kuivattuja karpaloita
Kuorittuja manteleita
1/2 dl
Kaakaojauhetta
4

Vinkki: Mausta tumma tryffeliseos halutessasi raastetulla appelsiininkuorella tai tilkalla konjakkia.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuukka Mielonen & Anssi Vuohelainen
Julkaistu: 20.11.2017
|
Muokattu: 11.11.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

179

751

12,2 g

7,1 g

15,3 g

14,5 g

1,5 g

1,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Tilkka punaista elintarvikeväriä,

Kuorittuja manteleita,

Kuivattuja karpaloita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli