Hard rock hallelujah -tryffelit

Nappaa talteen!
Nämä tryffelit ovat kunnianosoitus vuonna 2006 Euroviisut voittaneelle Lordille. Tryffeleidenkin hurjan ulkokuoren sisälle kätkeytyy hellä karpalosydän.
| Vaaleanpunainen täyte | |
|---|---|
| 25 g | voita |
| 1/4 dl | (¼ dl) kuohukermaa |
| 1 tl | hunajaa |
| 100 g | valkosuklaata |
| tilkka punaista elintarvikeväriä | |
| Tumma tryffeliseos | |
| 200 g | tummaa suklaata |
| 50 g | voita |
| 1/4 dl | (¼ dl) kuohukermaa |
| 2 rkl | kaakaojauhetta |
| 1 dl | tomusokeria |
| Koristeeksi | |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
| kuorittuja manteleita | |
| kuivattuja karpaloita | |
- 1.
Aloita täytteen tekemisellä. Rouhi valkosuklaa. Sulata voi kerman ja hunajan kanssa kattilassa. Lisää suklaarouhe kuumaan voiseokseen. Sekoita tasaiseksi ja lisää punaista elintarvikeväriä. Sekoita ja tarkista väri. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.
- 2.
Rouhi suklaa hienoksi. Sekoita kattilassa kerma, tomusokeri ja kaakao. Paloittele sekaan voi ja kuumenna, kunnes voi sulaa. Lisää suklaarouhe kuumaan seokseen. Sekoita tasaiseksi. Anna seoksen jähmettyä huoneenlämmössä yön yli.
- 3.
Ota vaaleanpunaisesta täytteestä aina noin ½ tl massaa ja pyörittele palloiksi. Kuorruta tummalla tryffelimassalla. Jätä pinta epätasaiseksi. Kääntele tryffelit kaakaossa. Muotoile tryffelille kasvonmuodot sormin: paina etusormella suuaukko ja varrastikulla tai lusikan päällä silmäkuopat. Paina karpalot silmiksi, leikkaa mantelit tikuiksi ja työnnä sarviksi tryffeleihin. Anna tryffeleiden jähmettyä hetki huoneenlämmössä tai jääkaapissa ennen herkuttelua.
- 4.
Vinkki: Mausta tumma tryffeliseos halutessasi raastetulla appelsiininkuorella tai tilkalla konjakkia.
Hard rock hallelujah -tryffelit
Nämä tryffelit ovat kunnianosoitus vuonna 2006 Euroviisut voittaneelle Lordille. Tryffeleidenkin hurjan ulkokuoren sisälle kätkeytyy hellä karpalosydän.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Vaaleanpunainen täyte | |
| 25 g | voita |
| 1/4 dl | (¼ dl) kuohukermaa |
| 1 tl | hunajaa |
| 100 g | valkosuklaata |
| tilkka punaista elintarvikeväriä | |
Tumma tryffeliseos | |
| 200 g | tummaa suklaata |
| 50 g | voita |
| 1/4 dl | (¼ dl) kuohukermaa |
| 2 rkl | kaakaojauhetta |
| 1 dl | tomusokeria |
Koristeeksi | |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
| kuorittuja manteleita | |
| kuivattuja karpaloita | |
Valmistus
- 1
Aloita täytteen tekemisellä. Rouhi valkosuklaa. Sulata voi kerman ja hunajan kanssa kattilassa. Lisää suklaarouhe kuumaan voiseokseen. Sekoita tasaiseksi ja lisää punaista elintarvikeväriä. Sekoita ja tarkista väri. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.
Määrä Ainesosa 100 g valkosuklaata 25 g voita 1/4 dl (¼ dl) kuohukermaa 1 tl hunajaa tilkka punaista elintarvikeväriä - 2
Rouhi suklaa hienoksi. Sekoita kattilassa kerma, tomusokeri ja kaakao. Paloittele sekaan voi ja kuumenna, kunnes voi sulaa. Lisää suklaarouhe kuumaan seokseen. Sekoita tasaiseksi. Anna seoksen jähmettyä huoneenlämmössä yön yli.
Määrä Ainesosa 200 g tummaa suklaata 1/4 dl (¼ dl) kuohukermaa 1 dl tomusokeria 2 rkl kaakaojauhetta 50 g voita - 3
Ota vaaleanpunaisesta täytteestä aina noin ½ tl massaa ja pyörittele palloiksi. Kuorruta tummalla tryffelimassalla. Jätä pinta epätasaiseksi. Kääntele tryffelit kaakaossa. Muotoile tryffelille kasvonmuodot sormin: paina etusormella suuaukko ja varrastikulla tai lusikan päällä silmäkuopat. Paina karpalot silmiksi, leikkaa mantelit tikuiksi ja työnnä sarviksi tryffeleihin. Anna tryffeleiden jähmettyä hetki huoneenlämmössä tai jääkaapissa ennen herkuttelua.
Määrä Ainesosa kuivattuja karpaloita kuorittuja manteleita 1/2 dl kaakaojauhetta - 4
Vinkki: Mausta tumma tryffeliseos halutessasi raastetulla appelsiininkuorella tai tilkalla konjakkia.
Ravintosisältö
179
Energiaa kcal
751
Energiaa kj
12,2 g
Rasvaa
7,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,3 g
Hiilihydraatteja
14,5 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
1,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
179
Energiaa kcal
751
Energiaa kj
12,2 g
Rasvaa
7,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,3 g
Hiilihydraatteja
14,5 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
1,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Tilkka punaista elintarvikeväriä, Kuorittuja manteleita, Kuivattuja karpaloita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























