Granaattiomena-minttutoti

19.11.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Granaattiomena-minttutoti

Makeasta granaattiomenasiirapista ja itse haudutetusta minttuteestä sekoitettu lämmin juoma haastaa perinteisen glögin. Kaada höyryävänä sesongin hedelmien seuraan.

Ainekset

4 annosta
1 3 granaattiomenaa (2 dl mehua + 2 rkl siemeniä)
2 2 dl sokeria
3 1 l vettä
4 2 tähtianista
5 1 kanelitanko
6 2 ruukkua minttua
Lisäksi
1 4 taatelia
2 2 päärynää
3 1 sitruuna

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 56 g 226 g
Proteiinia 1 g 5 g
Rasvaa 0 g 2 g
Kuitua 6 g 22 g
Energiaa kJ 1 011 4043
Energiaa kcal 242 966

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Juomat
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise granaattiomenat ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta esimerkiksi lusikalla. Ota 2 rkl siemeniä eri astiaan ja laita sivuun. Laita loput siemenet vahvaan muovipussiin, sulje pussi ja rullaa pussin päältä kaulimella. Näin mehu irtoaa siemenistä siististi. Siivilöi mehu kattilaan. Sekoita sokeri mehuun ja keitä kasaan miedolla lämmöllä, 15–20 minuuttia, kunnes jäljellä on noin 2 dl siirappia.

Laita toiseen kattilaan vesi, tähtianis ja kaneli. Keitä 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää minttu varsineen (säästä 4 mintunoksaa koristeeksi). Peitä kannella ja anna maustua 15 minuuttia.

Poista taateleista siemenet. Kuori ja kuutioi päärynät. Pese ja viipaloi sitruuna. Jaa granaattiomenansiemenet ja hedelmät laseihin.

Siivilöi ja kiehauta minttuliemi. Sekoita se siirapin kanssa ja kaada kuumana hedelmien päälle. Koristele mintulla.

Vinkki: Viipaloi juomaan klementiiniä ja muita satokausihedelmiä.

Katso alta valmistus videolla!

Video

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5