Gazpacho-shotit

22.3.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Gazpacho-shotit

Tarjoa gazpacho juhlavasti shottilaseista. Kylmä gazpacho on myös oivallinen kevät- tai kesälounas.

Ainekset

12 kappaletta
1 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
2 1 sipuli
3 1 - 2 valkosipulinkynttä
4 2 tl öljyä
5 4 dl vettä
6 1 kasvisliemikuutio (gluteeniton)
7 1 tl sokeria
8 0,5 tl suolaa
9 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria
10 4 tomaattia
11 0,5 kurkkua
12 0,5 - 1 ruukku basilikaa
13 2 - 3 kevätsipulia

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 51 g
Proteiinia 1 g 9 g
Rasvaa 1 g 14 g
Kuitua 1 g 17 g
Energiaa kJ 133 1598
Energiaa kcal 32 382

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne läpikuultaviksi öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella ja anna kiehua kasvisten valmistelun ajan.
  2. Kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen ja kuori ne. Poista tomaateista kannat ja kuutioi hedelmälihat. Pese ja kuutioi kurkku. Hienonna basilika ja kevätsipulit.
  3. Lisää kasvikset keittoon ja kuumenna kiehumispisteeseen. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna keiton jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä keitto jääkaappiin ja anna maustua seuraavaan päivään.
  4. Tarjoa gazpacho kylmänä alkupalana shottilaseista tai kulhoista isompina annoksina.

Vinkki: Voit käyttää myös yrteillä tai valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa. Pienellä määrällä chilikastiketta saat keittoon potkua.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5