Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Chorizopaella

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Espanjalaisen paellan moderni versio valmistetaan raakamakkarasta ja katkaravuista. Peallan salaisuus piilee socarratissa eli pohjalle karamellisoituneessa riisissä.

Ainekset

180 g
(1 ps) isoja katkarapuja (pakaste)
240 g
(1 pkt) chorizo-raakamakkaraa
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
punainen paprika
7 dl
vettä
1 kpl
kana-annosfondi
1/2 g
(1 ps) sahramia
1 rkl
oliiviöljyä
3 dl
risottoriisiä
2 rkl
tomaattipyreetä
1 1/2 tl
paprikajauhetta
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1 kpl
sitruuna
1/2
ruukkua lehtipersiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.

180 g
(1 ps) isoja katkarapuja (pakaste)
2

Viipaloi chorizo. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja kuutioi paprika. Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon fondi ja sahrami.

240 g
(1 pkt) chorizo-raakamakkaraa
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
punainen paprika
7 dl
vettä
1 kpl
kana-annosfondi
1/2 g
(1 ps) sahramia
3

Ruskista chorizo öljyssä wokpannussa tai paistokasarissa. Lisää sipulit ja paprika ja kuullota muutama minuutti. Lisää riisi, tomaattipyree ja mausteet ja kuullota hetki. Lisää joukkoon kanaliemi ja sekoita kerran. Kypsennä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia sekoittamatta, kunnes riisin kypsyys on al dente. Lisää pinnalle katkaravut. Nosta lämpötilaa ja paahda paellaa 1–2 minuuttia sekoittamatta, kunnes se tuoksuu paahtuneelta ja pohja on rapeutunut. Varo polttamasta.

1 rkl
oliiviöljyä
3 dl
risottoriisiä
2 rkl
tomaattipyreetä
1 1/2 tl
paprikajauhetta
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Anna paellan vetäytyä kannen alla 10 minuuttia ennen tarjoamista. Pese ja leikkaa sitruuna lohkoiksi. Hienonna persilja. Tarjoa paellan kanssa.

1 kpl
sitruuna
1/2
ruukkua lehtipersiljaa

Vinkki: Paellaa ei kannata sekoittaa kypsentämisen aikana, jotta riisi säilyy irtonaisena ja pohja rapeutuu. Tarvittaessa heiluttele pannua muutaman kerran.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 13.2.2024
|
Muokattu: 13.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

444

1860

16,3 g

5,3 g

52,0 g

2,5 g

3,0 g

19,5 g

2,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

7 dl vettä,

2 rkl tomaattipyreetä,

ruukkua lehtipersiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli