Chilillä ja inkiväärillä terävöitetyt hölskytyskurkut

24.6.2011
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Chilillä ja inkiväärillä terävöitetyt hölskytyskurkut

Nämä hölskytyskurkut eli mummon kurkut saavat potkua chilistä ja tuoreesta inkivääristä.

Ainekset

6 annosta
1 1 kurkku
Liemi
1 0,5 punaista chiliä
2 1 rkl hienoksi suikaloitua tuoretta inkivääriä
3 0,5 dl silputtua tuoretta tilliä
4 2 rkl väkiviinaetikkaa
5 2 rkl (ruokokide)sokeria
6 1 dl vettä
7 0,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 5 g 32 g
Proteiinia 0 g 3 g
Rasvaa 0 g 1 g
Kuitua 1 g 4 g
Energiaa kJ 111 668
Energiaa kcal 27 160

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele kurkku ja viipaloi se ohueksi. Valmista liemi. Halkaise ja huuhtele chili ja poista siitä siemenet. Silppua chili hienoksi. Yhdistä kannellisessa purkissa kaikki liemiainekset. Lisää kurkkuviipaleet.

Sulje purkki tiiviisti ja hölskyttele kurkkuviipaleita voimakkaasti hetki, jotta makuaineet sekoittuvat tasaisesti. Kurkkuviipaleet saavat mielellään vetäytyä viileässä muutaman tunnin ennen tarjoilua. Tarjoa kalan tai lihan lisäkkeenä tai sellaisenaan leivän päällä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kurkku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5