3 x uudet hölskytyskurkut

8.6.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
3 x uudet hölskytyskurkut

Hölskytä kurkkuihin uudet maut! Lisää mausteeksi mansikkaa ja limeä tai melonia ja minttua. Kokeile myös pikanttia piparjuurta ja kuminansiemeniä.

Ainekset

1 8 avomaankurkkua/maku
Mansikka-limekurkut
1 1 rasia (500 g) mansikoita
2 1 lime
3 1 rkl sokeria
4 1 tl suolaa
Piparjuuri-kuminakurkut
1 2 rkl piparjuurta raastettuna tai piparjuuritahnaa
2 1 tl kuminansiemeniä
3 2 rkl väkiviinaetikkaa
4 2 rkl sokeria
5 0,5 tl suolaa
Vesimeloni-minttukurkut
1 1 l vesimelonia kuutioina
2 1 ruukku minttua
3 2 rkl väkiviinaetikkaa
4 2 rkl sokeria
5 0,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 71 g
Proteiinia 9 g
Rasvaa 2 g
Kuitua 18 g
Energiaa kJ 1583
Energiaa kcal 378

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: piparjuurta raastettuna tai piparjuuritahnaa

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mansikka-limekurkut

  1. Huuhtele ja viipaloi kurkut. Laita viipaleet kulhoon.
  2. Pese ja raasta limen kuori ja purista mehu. Lisää limen kuori, mehu, sokeri ja suola kurkkuihin.
  3. Peitä kulho tiiviisti kannella tai lautasella ja hölskytä. Anna kurkkujen maustua jääkaapissa 15 minuuttia.
  4. Perkaa ja viipaloi mansikat. Lisää mansikat kurkkuihin juuri ennen tarjoamista.

Vinkki: Lisää mansikkakurkkujen mausteeksi tuoretta chiliä.

 

Piparjuuri-kuminakurkut

  1. Huuhtele kurkut ja leikkaa ne tikuiksi. Laita kurkkutikut kulhoon.
  2. Raasta piparjuuri ja lisää se muiden makuaineiden kanssa kurkkuihin.
  3. Peitä kulho tiiviisti kannella tai lautasella ja hölskytä. Anna kurkkujen maustua jääkaapissa 15 minuuttia.

Vesimeloni-minttukurkut

  1. Huuhtele ja kuutioi kurkut. Laita kuutiot kulhoon.
  2. Leikkaa vesimeloni pieniksi kuutioiksi ja hienonna minttu. Lisää ne, etikka, sokeri ja suola kurkkuihin.
  3. Peitä kulho tiiviisti kannella tai lautasella ja hölskytä. Anna kurkkujen maustua jääkaapissa 15 minuuttia.
Teksti:
Kuvat: Kaisa Jouhki
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5