Chili sin carne

21.2.2014
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Chili sin carne

Chili sin carne on kasvissyöjällekin sopiva versio tutusta meksikolaisruoasta, chili con carnesta. Chilin määrää voit lisätä tai vähentää oman maun mukaan. Tarjoa annoksen kanssa keitettyä riisiä.

Ainekset

6 annosta
1 2 sipulia
2 4 valkosipulinkynttä
3 2 porkkanaa
4 2 punaista chiliä
5 2 tl paprikajauhetta
6 1 tl juustokuminaa
7 2 rkl tomaattipyreetä
8 2 rkl öljyä
9 1 rkl siirappia
10 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
11 2 dl vettä
12 1 kasvisliemikuutio
13 1 prk (285 /170 g) kikherneitä
14 1 prk (400 /270 g) ruskeita papuja
15 1 tl suolaa
16 0,5 tl rouhittua mustapippuria
17 persiljaa
Lisäksi
1 1 prk kermaviiliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 33 g 196 g
Proteiinia 14 g 86 g
Rasvaa 10 g 62 g
Kuitua 13 g 78 g
Energiaa kJ 1 194 7163
Energiaa kcal 285 1712

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Meksikolainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja silppua sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet ja chilit. Kuori ja paloittele porkkanat.

Kuumenna öljy padan tai kattilan pohjalla. Lisää sipulit, porkkanat, valkosipuli, chilit, juustokumina, paprikajauhe ja tomaattipyree. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti. Lisää siirappi, tomaattimurska, liemikuutio ja vesi. Anna hautua, kunnes porkkanat ovat kypsiä.

Huuhtele pavut ja kikherneet siivilässä ja lisää pataan. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua 10 minuuttia. Silppua pinnalle persiljaa. Tarjoa kermaviilin kanssa.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5