Chili con carne

21.8.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Chili con carne

Ainekset

4 annosta
1 400 g jauhelihaa
2 1 sipuli
3 1 valkosipulinkynsi
4 1 punainen paprika
5 3 - 4 tomaattia
6 2 rkl öljyä
7 1 prk (300 g) säilykekidneypapuja
8 1 pussi (40 g) tex mex -mausteseosta
9 3 dl tomaattitäysmehua
10 2 tl sokeria
11 0,5 ruukkua basilikaa
Tarjoiluun
1 1 prk (200 g) ranskankermaa
2 nacho-maissilastuja
3 3 dl täysjyväriisiä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 88 g 352 g
Proteiinia 41 g 163 g
Rasvaa 40 g 161 g
Kuitua 25 g 100 g
Energiaa kJ 3 706 14823
Energiaa kcal 886 3543

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: nacho-maissilastuja

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Meksikolainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja silppua sipulit. Huuhtele, halkaise ja kuutioi paprika. Huuhtele ja lohko tomaatit. Poista tomaateista kannat ja halutessasi siemenet. Kuumenna öljy padassa ja ruskista siinä jauheliha. Lisää sipulisilppu ja kuullota se pehmeäksi. Lisää paprika ja tomaatti ja kuullota hetki. Huuhtele ja valuta kidneypavut. Lisää pataan pavut, mauste, tomaattimehu ja sokeri. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia. Tarkista maku. Lisää silputtu basilika. Tarjoa ranskankerman, maissilastujen ja keitetyn riisin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: jauheliha paprika pavut
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5