Broilerinmaksapasteija

20.11.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Broilerinmaksapasteija

Itse tehty broilerinmaksapasteija saa makua muun muassa appelsiinista ja timjamista. Tarjoa maksapasteijaa seisovassa pöydässä tai vie tuliaislahjaksi leivän kera.

Ainekset

10 annosta
1 300 g broilerinmaksaa (pakaste)
2 1 pieni sipuli
3 1 valkosipulinkynsi
4 100 g voita
5 0,5 appelsiinin raastettu kuori
6 1 tl timjamia
7 1,5 tl hienoa merisuolaa
8 2 rkl konjakkia tai appelsiinimehua
Pinnalle
1 1 liivatelehti
2 1 dl kanalientä
3 1 rkl soijakastiketta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 1 g 14 g
Proteiinia 6 g 59 g
Rasvaa 9 g 94 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 497 4967
Energiaa kcal 119 1187

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Sokeriton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Brunssi
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata maksa jääkaapissa. Valuta ja poista tarvittaessa kalvot. Kuivaa maksat talouspaperilla. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit pienessä määrässä voita. Mausta raastetulla appelsiininkuorella ja timjamilla. Lisää pannulle loppu voi. Lisää maksat ja paista nopeasti molemmin puolin niin, että ne jäävät sisältä punertaviksi. Kaada seos tehosekoittimeen. Jauha tasaiseksi. Mausta suolalla ja konjakilla tai mehulla. Kaada seos noin 0,5 litran uunivuokaan tai useampaan pienempään. Peitä kelmulla. Anna vuoan hyytyä viileässä tunnin ajan. Liota liivate kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kiehauta kanaliemi soijan kanssa ja liuota liivate liemeen. Lusikoi hieman jäähtynyt liemi vuoan päälle. Anna vetäytyä kylmässä ennen tarjoamista.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: broileri maksa valkosipuli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5