Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Avokadosalaatti ja hunajainen kastike

Fork and knife
3 Annosta
Fork and knife
3 Annosta
Hunaja, sitruuna ja sinappi maustavat avokadon. Tarjoa avokadosalaatti alkupalana tai pääruoan lisäkkeenä.

Ainekset

2 kpl
Avokadoa
2 rkl
Sitruunamehua
75 g
Rucolasalaattia

Hunajainen kastike

1/2 kpl
Sitruunan puristettu mehu
1 rkl
Rypsiöljyä
1 rkl
Hunajaa
2 tl
Sinappia
Rouhittua mustapipuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Halkaise avokadot ja poista kivet. Lusikoi hedelmälihat kokonaisina leikkuulaudalle. Viipaloi avokadot. Pirskota päälle sitruunamehua, jotta avokado ei tummu.

Sekoita kastikkeen ainekset. Huuhtele rucola ja siirrä tarjoiluvadille. Aseta päälle avokadot ja valuta pinnalle kastike.

Vinkki:

Voit rikastaa salaattia erilaisilla siemenillä, pähkinöillä tai hedelmillä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.3.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

201

843

18,0 g

2,0 g

6,7 g

6,3 g

4,7 g

2,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Sitruunamehua,

Sitruunan puristettu mehu,

Rouhittua mustapipuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli