Avokadokeitto

20.10.2009
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Avokadokeitto

Ainekset

4 annosta
1 3 avokadoa
2 2 limetin mehua
3 2 valkosipulinkynttä
4 1 rkl rypsiöljyä
5 suolaa ja rouhittua mustapippuria
6 4 dl vettä
7 1 kanaliemikuutio
8 1 prk (150 g) ranskankermaa
9 1 pussi (180 g) pakastekatkarapuja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 10 g
Proteiinia 10 g 39 g
Rasvaa 28 g 113 g
Kuitua 6 g 24 g
Energiaa kJ 1 274 5096
Energiaa kcal 304 1218

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata katkaravut ja valuta neste pois. Halkaise avokadot ja poista kivet. Koverra lusikalla hedelmälihat kuorista. Pirskota avokadopalojen päälle yhden limetin mehu. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy ja lisää joukkoon valkosipulit. Lisää kattilaan avokadot ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vesi ja liemikuutio. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää joukkoon ranskankerma ja soseuta keitto tasaiseksi. Purista keiton joukkoon limetin mehu. Kuumenna keitto ja tarjoile katkarapujen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5