Appelsiinikiisseli

7.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Appelsiinikiisseli

Ainekset

4 annosta
1 4 kpl appelsiinia
2 5 dl kylmää vettä
3 5 dl appelsiinitäysmehua
4 3 rkl perunajauhoja
5 0,5 dl sokeria
6 0,5 sitruunan mehu
Lisäksi
1 2,5 dl valmista vatkautuvaa vaniljakastiketta
2 0,25 tl kardemummaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 52 g 209 g
Proteiinia 4 g 16 g
Rasvaa 2 g 9 g
Kuitua 4 g 16 g
Energiaa kJ 1 063 4253
Energiaa kcal 254 1016

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat, Helpot & nopeat, Edullinen
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori appelsiinit ja leikkaa appelsiineista terävällä veitsellä lohkot irti niin, että lohkojen välinen seinämä irtoaa hedelmälihasta. Leikkaa lohkot suupaloiksi.Yhdistä keskenään kylmä vesi, appelsiinimehu, perunajauhot ja sokeri. Kuumenna seosta kattilassa koko ajan sekoittaen kunnes se sakenee. Kun seos on pulpahtanut pari kertaa nosta kattila liedeltä. Lisää appelsiinipalat ja sitruunamehu.Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi ja mausta se kardemummalla. Tarjoa kastike kiisselin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: appelsiini kiisseli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5