Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rosmariini-punaviinikastike

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
3 Desilitraa
Fork and knife
3 Desilitraa
Punaviinikastike on klassikko kastike ja täydellinen pari pihville. Tuore rosmariini ja balsamiviinietikka tuovat täyteläiseen kastikkeeseen herkullista makua.

Ainekset

2 kpl
salottisipulia
1 kpl
valkosipulinkynsi
3 rkl
oliiviöljyä
2 kpl
rosmariinin oksaa
1/2 dl
balsamiviinietikkaa
3 3/4 dl
(1 pl) punaviiniä
4 dl
vettä
1 kpl
liha-annosfondi (gluteeniton)
2 rkl
voita
1 tl
sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä pannulla. Lisää rosmariinin oksat ja etikka pannulle. Keitä, kunnes neste on lähes haihtunut. Lisää viini ja keitä, kunnes nestettä on jäljellä noin desilitra. Lisää vesi ja fondi. Keitä, kunnes kastiketta on jäljellä noin 3 desilitraa.

2 kpl
salottisipulia
1 kpl
valkosipulinkynsi
3 rkl
oliiviöljyä
2 kpl
rosmariinin oksaa
1/2 dl
balsamiviinietikkaa
3 3/4 dl
(1 pl) punaviiniä
4 dl
vettä
1 kpl
liha-annosfondi (gluteeniton)
2

Siivilöi kastike. Lisää voi ja sokeri, sekoita tasaiseksi.

2 rkl
voita
1 tl
sokeria

Vinkki: Jos haluat paksumpaa kastiketta, suurusta maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan (½ dl vettä ja ½ rkl maissitärkkelystä).

Vinkki: Saat rosmariini-punaviinikastikkeesta helposti vegaanisen. Käytä kastikkeeseen vegaanista punaviiniä, kasvis-annosfondia ja maidotonta margariinia.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 4.10.2023
|
Muokattu: 4.12.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

311

1306

21,7 g

7,3 g

6,3 g

3,0 g

0,7 g

1,0 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli