Pannunalunen huopapalloista

27.3.2013
2 arviota
Pannunalunen huopapalloista

Huovasta valmistettu pannunalunen tuo keittiöön piristystä. Huopapallot voi tehdä itse tai ostaa valmiina.

Huopapalloista valmistettu pannunalunen on kestävä, tehokkaasti lämpöä eristävä ja paloturvallinen. Materiaalina on käytetty valmiita huopapalloja, jotka on ommeltu kiinni toisiinsa. Vastaavalla tekniikalla pystyy valmistamaan esimerkiksi tabletin, kaitaliinan tai kokonaisen maton.

Pannunalusen voi toteuttaa myös itsetehdyistä palloista, jolloin värimaailma ja työn koko ovat täysin oman maun mukaisia. Yksinkertaisimmillaan palloja huovutetaan tekemällä langasta tai huovutettavasta villasta pieniä keriä, jotka muotoillaan käsin mäntysuopaveden avulla. Pallot voi myös huovuttaa pesukoneessa 60–90 asteen lämpötilassa.

Ohje pannunalusen tekoon

Huopapallojen yhdistäminen

Huopapallot on yhdistetty toisiinsa siksak-malliin etenevänä helminauhana.

  • Tee ensin pallot huovutetusta villasta tai huovuttuvasta langasta tai pura valmiiden huopapallojen ketjut.
  • Sommittele pallot haluamaasi kuvioon esimerkiksi neliöksi, suorakaiteeksi tai ympyrän muotoiseksi. Ohjeen neliönmuotoinen pannunalunen on tehty 49 huopapallosta, jolloin jokaisella rivillä on seitsemän palloa.
  • Kiinnitä pallot toisiinsa haluamallasi tavalla. Käytä kaksinkertaista lankaa.
  • Ohjeen pannunalusessa pallot on yhdistetty helminauhaksi vaakasuuntaisesti kulkevassa jonossa. Kiinnityksen vahvistamiseksi pallot on ommeltu toisiinsa myös pystysuuntaisessa jonossa.
  • Muista kiristää lankaa, jotta villapallot yhdistyvät toisiinsa napakasti. Älä kuitenkaan vedä lankaa liian kireälle, sillä lanka saattaa katketa tai pannunalusen pinta pingottua.
Huopapallojen yhdistäminen

Huopapallot kannattaa ommella napakasti toisiinsa vaaka- ja pystysuuntaisesti.

Huopapallot voi sommitella haluamaansa kuvioon ympyräksi, neliöksi tai suorakulmioksi. Ympyränmuotoisessa pannunalusessa huopapallot kannattaa kiinnittää spiraalimaisesti.

Valmis pannunalunen

Tarvikkeet

  • valmiita huopapalloja, huovutettavaa villaa tai Novita Huopanen -lankaa
  • vahvaa ompelulankaa tai ohutta rautalankaa
  • pitkä neula
  • sakset.
Tarvikkeet pannunalusen tekoon

Ohjeessa on käytetty valmiita Nature Beads -villahelmiä.

Teksti ja kuvat
Arvioi artikkeli

Askartelutarvikkeita ja lankoja on saatavilla Prismoista, Sokoksista ja Kodin Terroista. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5